Networking MCQ-3

Data Communication and Networking MCQ Questions and Answers


1. Set of rules that governs data communication





Answer : A


2. A television broadcast is an example of





Answer : C


3. Data flow between two devices can occur in





Answer : D


4. Which protocol assigns IP address to the client connected in the internet?





Answer : A


5. Internet access by transmitting digital data over the wires of a local telephone network is provided by





Answer : B


Networking MCQ

6. Device may be arranged in given topology





Answer : D


7. It is an Idea or concept that is pre cursor to an internet standered





Answer : C


8. Packet switching network can be divided into





Answer : B


9. Each packet is treated independently





Answer : B


10. The path in the circuit are separated from on another spatially





Answer : C


Networking MCQ

11. Which are defines two types of addressing Global & Local





Answer : B


12. Packet switch has how many types of components





Answer : C


13. In a banyan switch , four inputs & four output have , how many stages





Answer : D


14. A switch in a datagram network uses routing tables that is based on





Answer : A


15. The network layer is the Internet which is design as





Answer : B


Networking MCQ

16. The local telephone network is an example of





Answer : B


17. Which is not application layer protocol





Answer : D


18. E-mail is





Answer : C


19. To deliver a message to correct application program on the host consult address of





Answer : C


20. Which multiplexing techniques sends digital signal





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.