One Word Substitution Set-2

One Word Substitution MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. Science of human beauty.




Answer : A


2. Science of fixing dates.




Answer : C


3. Science of healthy living.




Answer : B


4. Science and Philosophy of human law.




Answer : D


5. Science of Coins.




Answer : D


One word substitution

6.Science of dealing with heredity.




Answer : B


7. Science of Time.




Answer : A
Explanation : None


8. Science of writing and compiling dictionary.




Answer : C


9. School for very young children.




Answer : D


10. Science of Blood.




Answer : A


One word substitution

11. Science and art of flying in aircraft.




Answer : C


12. Science of birds.




Answer :A


13. Science of the habits of living things in relation totheir environment.




Answer : C


14. Science dealing with the proper use of terms.




Answer : D


15. Search in the dark.




Answer : A
Explanation : Fumble/Grope


One word substitution

16. Search for something.




Answer : B


17. Science of constitation of whole university.




Answer : D


18. A study of derivation of words.




Answer : C


19. Study of skull.




Answer : A


20. A study of body.




Answer : C






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *