One Word Substitution Set-3

One Word Substitution MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. A person who talks much.




Answer : A


2. A person guilty of setting fire to the property.




Answer : C


3. A person who has been before anthoer in office or employment.




Answer : B


4. A person who looks to the dark side.




Answer : D


5. A person who talks only himself.




Answer : D


One word substitution

6. One who attacks.




Answer : A
Explanation : Assaulter/Assailant


7. One who belives that nothing can be said about God.




Answer : C


8. One who can neither read nor write.




Answer : B


9. One who cannot be corrected.




Answer : C


10. call Back of mind.




Answer : D


One word substitution

11.One who has regard for others as the basic principle of his actions.




Answer : A


12. A man who is great lover of books.




Answer : C


13. One who readily believes everything and everyone.




Answer : D


14. A man who is recovering from an illness.




Answer : C


15. A person who really understands the value of art,antiques etc.




Answer : B


One word substitution

16. A person authorised to execute a legal deed.




Answer : A


17. One who has no money.




Answer : A


18. One who can do anything for money.




Answer : D


19. One who studies thing of past.




Answer :B


20. One who cuts precious stone.




Answer : C
Explanation : Lapidist/Laprodary






Related Links

1 thought on “One Word Substitution Set-3”

Leave a Comment

Your email address will not be published.