SAMIS MCQ SET-3

System Analysis and Management Information System (SAMIS MCQ or SAD MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. Which of the following is information gathering technique ?





Answer : D


2. BPR stands for :





Answer : A


3. The line that marks the inside and outside of a system and that sets off the system from its environment is called :





Answer : A


4. The extent to which subsystem or system performs a single function is called :





Answer : B


5. ______ system is a system that interacts freely with its environment, taking input and returning output





Answer : C


SAMIS/SAD MCQ

6. Which of the following is category of CASE products ?





Answer : D


7. A picture of movement of ______ between external entities and the processes and data stores within a system, is called DFD.





Answer : A


8. Data store in a DFD represents.





Answer : C


9. ______ includes review of the existing procedures and information flow.





Answer : A


10. A system that is part of a larger system is called a





Answer : A


SAMIS/SAD MCQ

11. ______ is a person who bridges the gap between users and technicians.





Answer : A


12. Design phase is followed by





Answer : D


13. A graphic representation of an information system is called





Answer : C


14. A generic entity type that has a relationship with one or more subtype is called





Answer : A


15. Cost-Benefit Analysis is performed during





Answer : C


SAMIS/SAD MCQ

16. Unit testing is also known as :





Answer : C


17. Which of the following is not the characteristic of a system ?





Answer : D


18. In ______ system the interaction between various subsystem cannot be defined with certainty.





Answer : D


19. In ______ questions in interview and on questionnaires that ask those responding to choose from among a set of specified response.





Answer : B


20. which of the following is not a SDLC phase ?





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.