SAMIS MCQ SET-4

System Analysis and Management Information System (SAMIS MCQ or SAD MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. Which is not an element of a system ?





Answer : B


2. System where a central computer does the processing are





Answer : B


3. Durig which phase, database and file definitions are prepard?





Answer : C


4. The primary objective of system design is to –





Answer : A


5. A context diagram





Answer : B


SAMIS/SAD MCQ

6. Expert system is also known as :





Answer : C


7. Which of the following is form of process model ?





Answer : B


8. Decision making model was proposed by ______





Answer : B


9. ERD stands for ______





Answer : C


10. A feasibility study is used to determine the proposed systems.





Answer : D


SAMIS/SAD MCQ

11. The current major stage in the business use of IS is oriented towards ______





Answer : B


12. During the maintenance phase





Answer : D


13. OOAD stands for ______





Answer : C


14. Which of the following is property of an entity ?





Answer : B


15. After the design phase the document prepared is known as ______





Answer : C


SAMIS/SAD MCQ

16. HIPO stands for ______





Answer : A


17. DSS stands for –





Answer : C


18. Everything external to a system that interacts with the system is called –





Answer : A


19. Problem analysis is done during





Answer : B


20. Which of the following is not a type of testing ?





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.