SAMIS MCQ SET-1

System Analysis and Management Information System (SAMIS MCQ or SAD MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. SDLC Stands for :





Answer : A


2. In which phase of SDLC the user actually start using the system?





Answer : A


3. A graphic representation of an information system is called :





Answer : D


4. A cost benefit analysis performed to access :





Answer : A


5. The step by step instructions that solve a problem are called :





Answer : A


SAMIS MCQ

6. Grouping of all functionally related element is known as :





Answer : A


7. In object oriented design, the attributes and methods are bundled togather is called :





Answer : C


8. Documentation is prepared :





Answer : A


9. Who designs and implement database structure ?





Answer : D


10. The process of identifying and correcting mistakes in a program is :





Answer : A


SAMIS MCQ

11. FAST stands for :





Answer : C


12. System study involves :





Answer : D


13. Enhancement, upgrades and bug fixes are done during the ________ step in the SDLC.





Answer : A


14. The primary objective of system design is to:





Answer : A


15. Software verification says :





Answer : A


SAMIS MCQ

16. White box testing is counducted to :





Answer : B


17. System are modified whenever :





Answer : A


18. What is the programming style of the object oriented conceptual model ?





Answer : C


19. Which type of maintenance deals with the problems arise during use of software ?





Answer : A


20. The most important attribute of a system analyst is :





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.