Software Engineering MCQ-1

Software engineering MCQ Questions with Answers


1. Which of the following is black box testing?





Answer : B
Explanation : Boundary value analysis is used in case design technique for black box testing.


2. How is software reliability defined?





Answer : A
Explanation : Software Reliability mainly concerned with the time component. Execution time of any sotware defined in software reliability.


3. Identify the disadvantage of spiral model





Answer : A
Explanation : All other options are the advantages of Spiral Model.


4. The testing in which code is checked





Answer : B
Explanation : In white box testing internal component of software which means back end of software is checked.


5. Which model can be selected if user is involved in all the phases of SDLC?





Answer : C


Software Engineering MCQ

6. What kind of quality cost is incurred when an error is detected in a product prior to shipment?





Answer : B
Explanation : This includes rework, repair, and failure mode analysis.


7. Which of the following is a requirement management activity?





Answer : D


8. The process of each manager follows during the life of project is known as-





Answer : C


9. The degree to which the design specification are followed during manufacturing is known as-





Answer : B


10. Which is not the types of prototype model?





Answer : C
Explanation : Their is no such thing as Diagonal Prototype whereas other options have their respective definitions.


Software Engineering MCQ

11. COCOMO model is use for-





Answer : C
Explanation : COCOMO model used in software estimation model.


12. What is DFD ?





Answer : A


13. Most creative and challenging phase of system life cycle is-





Answer : C
Explanation : System design is the most creative and challengiing phase of SDLC.


14. Expantion of SRS is-





Answer : A


15. Decision support systems are used to-





Answer : A


Software Engineering MCQ

16. A starting point in the design phase of a system design project is-





Answer : D


17. Cost of error correction is least at-





Answer : B


18. Prototype is a-





Answer : A
Explanation : Prototype is a working model of existing system.


19. The goal of modularization can be said to be-





Answer : A


20. LOC in context to software engineering-





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.