Software Engineering MCQ-2

Software engineering MCQ Questions with Answers


1. What are the characteristics of Software?





Answer : D


2. What is the simplest model of software development paradigm?





Answer : D
Explanation : Water fall model is the simplest model of software development paradigm.


3. Project risk factor is considered in which model?





Answer : A
Explanation : Spiral model is one of the most important Software Development Life Cycle models, which provides support for Risk Handling.


4. Which software-end factors affecting maintenance cost?





Answer : D


5. Software as system with many components interacting with each other?





Answer : A
Explanation : The architectural design is the highest abstract version of the system. It identifies the software as a system with many components interacting with each other.


Software Engineering MCQ

6. FAST stand for-





Answer : C
Explanation : A team oriented approach is developed for needs gathering and is called facilitated application specification Techniques.


7. COCOMO Stands for





Answer : B
Explanation : The Constructive Cost Model (COCOMO) is a procedural software cost estimation model developed by Barry W. Boehm.


8. What is the most common measure for correctness?





Answer : A
Explanation : The most common measurement for correctness is defects per KLOC.


9. Which of the following is not defined in a good software requirement specification (SRS) document?





Answer : D


10. Requirement engineering process includes which of these steps?





Answer : D
Explanation : Requirement engineering process includes four steps which includes Feasibility study, Requirement gathering, Software Requirement specification & validation and software requirement management.


Software Engineering MCQ

11. Software Consists of –





Answer : B


12. SDLC stands for-





Answer : B
Explanation : SDLC is a process used by the software industry to design, develop and test high quality software.


13. Which one is not step requirement engineering?





Answer : C
Explanation : Requirement Elicitation, Requirement Analysis, Requirement Documentation and Requirement Review are the four crucial process steps of requirement engineering.


14. Functional testing is also known as :





Answer : B
Explanation : Behavioural Testing is usually a functional testing.


15. Patch is known as-





Answer : A
Explanation : A software patch is an emergency fix which is worked upon the obsolete version whenever a vulnerability is encountered.


Software Engineering MCQ

16. Which is software process certification?





Answer : C


17. Effective software project management focuses on the Four P’s. Which are the Four P’s?





Answer : B
Explanation : The management of software development is dependent on four factors : People, Product, Process and Project.


18. Functional point can be calculated by





Answer : A
Explanation : Function points=UFP*CAF where UFP =unadjusted function points CAF =complexity adjustment factor.


19. An independently deliverable piece of functionality access to its services through interfaces is called





Answer : D


20. Unified process is maintained by





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.