Software Engineering MCQ-4

Software engineering MCQ Questions with Answers


1. Software is





Answer : A


2. During software development, which factor is most crucial





Answer : A


3. Program is _____________





Answer : A


4. What is the main aim of software engineering?





Answer : C


5. First level of prototype is evaluated by _______





Answer : C


Software Engineering MCQ

6. Which phase is refers to the support phase of software development ?





Answer : C


7. Which software enables the program to adequately manipulate information?





Answer : B


8. Which is not a software life cycle model





Answer : D


9. DFD stands for





Answer : C


10. Which is not a characteristics of a good SRS





Answer : D


Software Engineering MCQ

11. Alpha and Beta Testing are forms of _______





Answer : A


12. Estimation of software development effort for organic software in COCOMO is





Answer : C


13. Software Requirement Specification(SRS) is also known as specification of _______





Answer : D


14. Which one is not a strategy for design





Answer : C


15. Software mistakes during coding are known as





Answer : C


Software Engineering MCQ

16. Grouping of all functionally related elements is known as _______





Answer :


17. For a function of n variables, boundary value analysis yields





Answer : B


18. A node with indegree =0 and outdegree != is called





Answer : B


19. Beta testing is carried out by





Answer : A


20. Testing the software is basically





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.