Software Engineering MCQ-3

Software engineering MCQ Questions with Answers


1. Software engineering approach is used to achieve.





Answer : D


2. Management of software development is dependent on





Answer : D
Explanation : The management of software development is dependent on four factors : People, Product, Process and Project.


3. UML stands for





Answer : B
Explanation : In the field of software engineering UML is intended to provide a standard way to visualize the design of a system.


4. Effort is measured in terms of-





Answer : A
Explanation : The main cost of producing software is the manpower employed and the cost of developing software is generally measured in terms of person-months of effort spent in development.


5. Which phase is not available in software life cycle ?





Answer : D
Explanation : Software life cycle cosists of following phases Planning, Defining Requirements, Designing, Building, Testing, Deployment and Maintenance.


Software Engineering MCQ

6. Which one is the most important feature of spiral model ?





Answer : B
Explanation : The most important feature of the spiral model is handling these unknown risks after the project has started.


7. Waterfall model is not suitable for-





Answer : C
Explanation : Waterfall model is not suitable for complex and object-oriented projects.


8. Spiral model was developed by-





Answer : B
Explanation : The spiral model in software engineering was first mentioned by Barry Boehm in his 1986 paper.


9. The basic concepts of ER model are-





Answer : D
Explanation : There are three basic elements in an ER Diagram: entity, attribute, relationship.


10. Requirements elicitation means-





Answer : D
Explanation : Requirements elicitation is a part of the requirements engineering process, usually followed by analysis and specification of the requirements.


Software Engineering MCQ

11. Which one is not a size measure for software-





Answer : C


12. COCOMO was developed initially by-





Answer : A
Explanation : The Constructive Cost Model (COCOMO) is a procedural software cost estimation model developed by Barry W. Boehm.


13. Cost estimation for a project may include





Answer : D


14. Functional testing is known as-





Answer : B
Explanation : Behavioural Testing is usually a functional testing.


15. A system that does not interact with internal environment is called-





Answer : C
Explanation :An open system must interact with external environment. It receives inputs from and delivers outputs to the outside of the system.


Software Engineering MCQ

16. How many stages are in COCOMO-II





Answer : B
Explanation : COCOMO II provides the following three-stage series of models for estimation of Application Generator, System Integration, and Infrastructure software projects.


17. A node with indegree #0 and outdegree =0 is called





Answer : A


18. Alpha testing is done by ?





Answer : B
Explanation : Alpha Testing is performed by the Testers within the organization.


19. Acceptance testing is done by-





Answer : B
Explanation : Acceptance testing (UAT) is a type of testing, which is done by the customer before accepting the final product.


20. Cyclomatic complexity is developed by-





Answer : B
Explanation : Cyclomatic complexity was developed by Thomas J. McCabe Sr. in 1976.




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.