System Maintenance MCQ-2

System Maintenance MCQ Questions and Answers


1. Which system works on Hardware ?





Answer : C
Explanation : An operating system (OS) is system software that manages computer hardware and software resources.


2. Operating system is a general kind of —— software.





Answer : C
Explanation : Operating system is a general kind of system software.


3. CPU and memory system are installed an ——





Answer : B
Explanation : Motherboard is the most essential part of computer and it provide a single socket for CPU whereas for memory, normally one or more slots are available.


4. What is the full form of “GUI”





Answer : C
Explanation : A graphical user interface (GUI) is a type of user interface through which users interact with electronic devices via visual indicator representations.


5. Laser printer made by which company and when?





Answer : B


System Maintenance MCQ

6. BIOS of the computer is stored in ——





Answer : C
Explanation : BIOS is a program that’s stored in nonvolatile memory such as read-only memory (ROM) or flash memory, making it firmware.


7. What is the diameter of the droplets of the ink present in the Inkjet printer.





Answer : A


8. In which part of the computer pricessing is done.(Processing is done in which part of the computer)





Answer : A
Explanation : Computer processing is done by CPU( Central processing unit)


9. Any data of information which enter in the memory of the computer are known as-





Answer : D


10. The assembled programme in the ROM is called





Answer : B
Explanation : Firmware is held in non-volatile memory devices such as ROM, EPROM, or flash memory.


System Maintenance MCQ

11. Which interface one bit is transferred at a time.





Answer : C
Explanation : Serial interface transfers one bit at a time.


12. Moving your CPUs speed beyond its normal operating range is callled





Answer : A
Explanation : overclocking is the practice of increasing the clock rate of a computer to exceed that certified by the manufacturer.


13. Which PORT is typically known as a serial port?





Answer : B
Explanation : A COM port is a bidirectional serial interface that allows sending and receiving data bit by bit.


14. Which password is used in the BIOS(CMOS) to prevent end uses from accessing the BIOS contents.





Answer : A
Explanation : The supervisor (or system) password is used so that only the technician can get into the BIOS (CMOS).


15. Which of the following form factors does a VGA connector comply with?





Answer : B


System Maintenance MCQ

16. What is the PC equivalent of Fire wire?





Answer : C
Explanation : FireWire is also called IEEE 1394, is a connecting device used primarily for adding peripherals to a computer.


17. What is the full form of the EEPROM





Answer : A


18. What is an LCD display’s contrst ratio defined as?





Answer : C
Explanation : Contrast ratio is a figure used to measure the luminance difference between the brightest white and the darkest black.


19. In which of the following slots would you place an 8X video card?





Answer : C
Explanation : AGP expansion cards are available in four versions: 1X, 2X, 4X and 8X. AGP-8X is the fastest, with a transfer rate of 2,100 megabytes per second.


20. Which of the following is the newest type of mouse connection





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *