System Maintenance MCQ-3

System Maintenance MCQ Questions and Answers


1. Which of the following is a typical speed of a SATA hard drive.





Answer : D


2. The Printer connects to your computer with a ……?





Answer : A
Explanation : The DB25 parallel port is initially used to connect printers, and is sometimes referred to as “printer port” (LPT).


3. Which company introduced the first desktop laser printer called Laserjet.





Answer : B
Explanation : The HP(Hewlett-Packard) LaserJet was the world’s first desktop laser printer, introduced in 1984 at about $3,500.


4. Which of the following in not there in motherboard.





Answer : D
Explanation : VDT (video display terminal) is a type of equipment for visual display, such as computer screens.


5. Which of the following printer produces most noise?





Answer : A
Explanation : DOT matrix printer is an impact printer in which a character is printerd on the paper by the back and forth movement of a print head against the ribbon drenched in ink.


System Maintenance MCQ

6. BIOS stands for:





Answer : A
Explanation : BIOS is a program used by the processor of the computer to get the system started once it is turned on.


7. What is called VDU





Answer : C
Explanation : VDU(Visual display unit) is an older British term used to describe any device used with computers to display text and images.


8. Which of the following are not a part of the ROM.





Answer : D


9. Which of the following are not a part of the RAM.





Answer : D


10. Which of the following is the permanent memory of the computer:





Answer : B
Explanation : ROM is non-volatile memory that is the information stored in it data is not lost even if power supply goes off. So, in ROM information is stored permanently.


System Maintenance MCQ

11. Which of the following memory programme cann’t be removed by us?





Answer : B
Explanation : The information from ROM can only be read and it is not possible to write fresh information to it.


12. What is the name of the microprocessor manufactured by Pentium.





Answer : B
Explanation : Pentium, Family of microprocessors developed by Intel Corp. Introduced in 1993 as the successor to Intel’s 80486 microprocessor.


13. What is UNIX.





Answer : D
Explanation : Unix is a multi-user and multitasking operating system developed in the 1960s in AT&T Labs.


14. Which of the following is an optical disk.





Answer : C
Explanation : An optical disk drive (ODD) uses a laser light to read data from or write data to an optical disc. These include CDs, DVDs, and Blu-ray discs.


15. Efficiency of CPU is measured in:





Answer : C
Explanation : MIPS( Millions of Instruction Per Second)


System Maintenance MCQ

16. What is full form of VGA





Answer : D
Explanation : A Video Graphics Array (VGA) connector is a standard connector used for computer video output.


17. What is the name of the 64-bit microprocessor manufactured by AMD





Answer : D
Explanation : AMD introduces its Opteron and Athlon 64 processor lines, based on its AMD64 architecture which is the first x86-based 64-bit processor architecture.


18. Text and image and displayed on monitor by individual dots called.





Answer : B
Explanation : A pixel is represented by a dot or square on a computer monitor display screen. Pixels are the basic building blocks of a digital image.


19. Intel pentium chip uses:





Answer : C


20. Which of the following printer is suitable to print multiple carbon copies at once?





Answer : A
Explanation : Impact printer refers to printers that work by banging a head or needle against an ink ribbon to make a mark on the paper.




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.