System Software MCQ-1

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answers


1. A part of computer system that consist of data on computer instructions :





Answer : A


2. Special purpose software are :





Answer : A


3. In computer operating system and utility programs are examples of :





Answer : A


4. Bottom up parsing involves :





Answer : C


5. Parsing is also known as :





Answer : B


System Software MCQ

6. The time required to complete execution of an object :





Answer : B


7. The CPU has built inability to execute a particular set of machine instructions called as :





Answer : B


8. Which of the following instructions holds information before going to decoder :





Answer : B


9. The saving data and instruction to make them reality available is the job of :





Answer : D


10. Operating system and utility software are examples of :





Answer : A


System Software MCQ

11. Debug monitor helps in





Answer : C


12. The physical device of computer is controlled by :





Answer : D
Explanation : Operating system controls all physical devices of Computer system.


13. Which of the following is not related with process state :





Answer : C


14. Translator is a low level programming language, which is known as :





Answer : B


15. The internal storage of CPU is provided by :





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.