System Software MCQ-10

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. Analysis which determines the meaning of a statement once its grammatical structure becomes known is termed as





Answer : A


2. Load address for the first word of the program is called





Answer : B


3. Program generation activity aims at





Answer : A


4. A macro definition consists of





Answer : D


5. Action implementing instruction’s meaning are a actually carried out by





Answer : C


System Software MCQ

6. Relocation bits used by relocating loader are specified by





Answer : B


7. Relocatable programs





Answer : B


8. Recognition of basic syntactic constructs through reductions, this task is performed by





Answer : B


9. A grammar for a programming lanaguage is a formal description of





Answer : C


10. Problem analysis is done during





Answer : A


System Software MCQ

11. System programs such as Compilers are designed so that they are





Answer : B


12. Advantage of using assembly language rather than machine language is :





Answer : A


13. Which of the following software types is used to simply using systems software ?





Answer : C


14. In absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler





Answer : A


15. In absolute loading scheme, which loader function is accomplished by loader





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.