System Software MCQ-2

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. The length of register is defined by :





Answer : D


2. The reduce the length of the program of main memory system uses :





Answer : A


3. Macro is defined in a program :





Answer : D


4. The time required for execution of the move is :





Answer : B


5. A system program that set-up executable program in main memory ready for execution is called :





Answer : D


System Software MCQ

6. A linker program :





Answer : C


7. The last statement of the source program should be :





Answer : D


8. In a two-pass compiler the object code is generated in which phase ?





Answer : C


9. Type-o grammar are also known as :





Answer : B


10. The default flow of control during macro expansion is :





Answer : A


System Software MCQ

11. A compiler for a high-level language that runs on one machine and produces code for different machine is called :





Answer : B


12. A system program that combines the separately compiled modules of a program into a form suitable for execution is :





Answer : B


13. A sequence of instructions, in a computer language, to get the desired result is known as :





Answer : C


14. A non-relocatable program is one which :





Answer : A


15. An interpreter is a program that :





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.