System Software MCQ-3

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. Indicate whether the statement LDAB is a statement, in





Answer : B


2. Loaders that allow for program relocation are called :





Answer : C


3. An analysis, which determines the syntactic structure of the source statement is called :





Answer : C


4. A software tool is a system program which interfaces:





Answer : D


5. A static binding is a binding performed _______ the execution of a program begins.





Answer : B


System Software MCQ

6. A programming environment is a software that provides integrated facilities for :





Answer : C


7. Dialog manager and presentation manager are the two components of :





Answer : A


8. Microsoft internet explorer and adobe photoshop are the examples of :





Answer : C


9. A macro definition is enclosed between a macro header statement and _______





Answer : A


10. Which of the following system software does the job of merging the records from two files into one ?





Answer : B


System Software MCQ

11. Each instruction is executed by set of micro operation termed as :





Answer : A


12. Each micro instruction cycle is made of 2 parts :





Answer : D


13. Which of the following loader is executed when a system is first turned on or restarted ?





Answer : C


14. Assembler is a





Answer : B


15. Assembly language program is called _____?





Answer : B
Explanation : A program written in assembly language is called the source program.




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.