System Software MCQ-4

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. Which of the following are language processors?





Answer : D


2. A set of technique that allow to execute a program which is not entirely in memory is called ?





Answer : A


3. An assembly language is a





Answer : A


4. As assembler is





Answer : A


5. Which technique is used to identify free memory area ?





Answer : A


System Software MCQ

6. The translator which perform macro expansion is called a :





Answer : B


7. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplish by loader ?





Answer : A


8. Which of the following is not a function of the operating system ?





Answer : B


9. Which of the following system software resides in main memeory always ?





Answer : D


10. What is Booting Strapping ?





Answer : B


System Software MCQ

11. A program in execution is called





Answer : A


12. A bottom up parser generates





Answer : B


13. Object program is a





Answer : B


14. Software that allows your computer to interact with user, application, and hardware is called





Answer : C


15. Shell is the exclusive feature of :





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.