System Software MCQ-5

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. The ________ maintains an internal form which is used to perform the edit operation.





Answer : A


2. A special class of structure editors, called ________ editors, are used in programming environments.





Answer : B
Explanation : A special class of structure editors is called syntax directed editors, are used in programming environments .


3. Syntax analysis is also called :





Answer : B
Explanation : Syntax analysis is also called Hierarchical analysis and Parsing.


4. YACC Stands For





Answer : A


5. The most powerful perser is :





Answer : C


System Software MCQ

6. ________ is the process of modifying the addresses used in the address sensitive instruction of a program.





Answer : A


7. Which key uses a quick exit from the data mode?





Answer : C


8. Which is not a function of a loader ?





Answer : B


9. System programs such as compiler are designed as that are





Answer : A


10. Recursive descent parsing is an example of





Answer : A


System Software MCQ

11. Type checking is normally done during





Answer : A


12. context-free grammar (CFG) can be recognized by





Answer : C


13. ________ is not phase of compiler





Answer : D


14. Resolution of externally defined symbols is performed by





Answer : A


15. The translator which perform macro expansion is called a





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.