System Software MCQ-7

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. The user keys in the text to be added to the file in _______ mode.





Answer : B


2. _______ based tools suffer from poor efficiency and poor portability.





Answer : A


3. ALU stands for





Answer : C


4. _______ is a software which bridge a specification or execution gap.





Answer : B


5. Which of the following is program execution Model?





Answer : A


System Software MCQ

6. _______ Instruction stop execution in assembly language.





Answer : B


7. Which of the following is elements of assembly language programming?





Answer : D


8. A unit of specification for program generation through expansion is called :





Answer : C


9. _______ determines the accessibility of variables declared in different blocks of a program.





Answer : C


10. Which is the type of dynamic memory allocation?





Answer : D


System Software MCQ

11. A rule for rewriting a segment of a program to improve its execution efficiency without affecting its meaning is called





Answer : A


12. _______ is expensive due to CPU time.





Answer : B


13. Which type of interpreter retained the source form all throughout its interpreter?





Answer : D


14. Linking is the process of binding an _______ reference to the correct link time address.





Answer : A


15. _______ are used to reduce the main memory requirements of a program.





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.