System Software MCQ-8

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. Which key uses a quick exit from the data mode?





Answer : C


2. Which is the following is the text editor form?





Answer : D


3. A software system that provides integrated facilities for program creation, editing, execution, testing and debugging is called :





Answer : B
Explanation : A software system that provides integrated facilities for program creation, editing, execution, testing and debugging is called as an IDE(Integrated Development Environment).


4. Group of progrm which are directly responsible for controlling, integrating and managing the individual hardware components of a computer system is known





Answer : C


5. Which of the following is administration section of computer system?





Answer : C


System Software MCQ

6. Compiler is a ________ program.





Answer : C


7. An assembler produces ________





Answer : A


8. A computer can’t boot if it does not have the ________





Answer : D
Explanation : A Computer can’t boot if does not have the Operating System.


9. The OS that reads and reacts in terms of actual system time is ________





Answer : C


10. The language generally translated to pseudo code is :





Answer : A


System Software MCQ

11. The table that contains name, length binary code and format is known as ________





Answer : C
Explanation : Pass2 requires MOT and POT containing name, length, binary code and format.


12. Which one is assembler sorting technique ?





Answer : B


13. The ________ accepts the object code and initializes the execution.





Answer : B


14. Stack allocation and deallocation are performed in ________ manner.





Answer : A


15. A heap is a ________ data structure.





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.