System Software MCQ-9

System Software MCQ or System Programming MCQ Questions with Answer


1. The regular expression rs means ________ of r and s





Answer : A
Explanation : In regular expression addition(+) matches character before + one or more times r+s = rs, rrs, rrrs.


2. A ________ is a unit of information consists of fixed syntax information.





Answer : C


3. A programming enviornment has ________





Answer : C


4. A _______ bridges an execution gap to the machine language of computer system.





Answer : B


5. A grammer is ambiguous if there exists :





Answer : A


System Software MCQ

6. NFA produces different transitions from ______ inputs.





Answer : A


7. A compiler is a ______ software





Answer : B


8. ______ is not an example of editor





Answer : C


9. Loaders are system programs that ______ language program for execution.





Answer : B


10. Assemblers automate the translation of assembly language into ______ language.





Answer : B


System Software MCQ

11. Which is not a phase of compiler ?





Answer : D


12. The ______ OS works with actual synchronization.





Answer : C


13. The ______ process a set of object modules and produce binary program.





Answer : B


14. ______ is the sorting of Assemblers.





Answer : B


15. Top down parsing is also known as ______





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.