Visual Basic 6.0 MCQ-1

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. Visual Basic is developed by:




Answer : B


2. Visual Basic is a tool that allows you to develop application in ______.




Answer : B


3. ______ is used for finding out about objects, properties and methods.




Answer : C


4. IDE stands for ______




Answer : C


5. Which window displays a list of all forms and modules making up your application.




Answer : A


6. Which of the following window is the central to the development of Visual Basic applications.




Answer : B


7. In ______ window we can write code.




Answer : C


Visual Basic MCQ-1

8. ______ shows the value of any variables within the scope of the current procedure.




Answer : B


9. ______ shows the property type as well as a short description of the property.




Answer : B


10. Which window shows information that results from debugging statements in our code.




Answer : D


11. In visual basic a variable name cannot be more than ______ characters.




Answer : A


12. In visual basic ______ is the extension to represent project file.




Answer : B


13. The default property of a text for control is ______




Answer : A


14. ______ is a collection of files.




Answer : C


15. The method, which loads the form into memory and displays it on screen is.




Answer : B




3 thoughts on “Visual Basic 6.0 MCQ-1”

Leave a Comment

Your email address will not be published.