Visual Basic 6.0 MCQ-10

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. A Boolean datatype can store ______ bytes.




Answer : A


2. An object datatype can stroe ______ bytes




Answer : C


3. . In ______ there is no need to declare a variable before using it.




Answer : A


4. ______ is the extension of the standard module.




Answer : A


5. ______ Are used by VB to hold information needed by an application.




Answer : A


6. If you declare an arry in a module and you want every procedures to access it, then declare it as ______




Answer : B


7. What properties are required to be specified for a menu item




Answer : C


Visual Basic MCQ

8. ______ present a list of choices to the user.




Answer : C


9. ______ displays the current drive and allows the user to select a different drive by using a drop down arrow.




Answer : B


10. ______ displays current directory with any subdirectories and allows the user to change directory.




Answer : C


11. ______ displays a list of the files in the current directory or sudirectory.




Answer : B


12. The TypeOf statement is used to find out ______




Answer : B


13. To attach a scroll bar to the textbox , the property of textbox should be set to:




Answer : A


14. The event occurs when certain key of keyboard is pressed




Answer : B


15. ______ Method adds a row to an MSHFlexGrid.




Answer : C




Leave a Comment

Your email address will not be published.