Visual Basic 6.0 MCQ-11

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. _____ Method is used to clear the contents of MSHFlexGrid control.




Answer : D


2. Extension of ActiveX controls _____




Answer : C


3. Extension of ActiveX designers _____




Answer : A


4. _____ is used to select a particular record.




Answer : D


5. _____ is a Microsoft product for windows platform.




Answer : A


6. _____ Allows access to the client server databases on a network




Answer : C


7. _____ can access data from relational and non relational databases.




Answer : A


Visual Basic MCQ

8. _____ Method of recordset object can be used to allocate memory for a new blank record.




Answer : A


9. _____ is a special tool available in VB to access databases directly.




Answer : A


10. _____ is the top level object in DAO hierarchy.




Answer : A


11. _____ object contains information about an error occurred during a DAO operation.




Answer : A


12. _____ object in DAO model represents objects like saved forms, modules, reports etc:




Answer : B


13. UDA stands for _____




Answer : C


14. Control provides all standard dialog boxes into our VB form




Answer : C


15. _____ is an important property of a file list box.




Answer : A




Leave a Comment

Your email address will not be published.