Visual Basic 6.0 MCQ-12

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. _____ is the important event of a timer control.




Answer : A


2. _____ property is used to return the index of a selected item in a listbox




Answer : B


3. _____ control returns Boolean value




Answer : B


4. All the features and benefits of using objects are wrapped up what Microsoft calls _____




Answer : A


5. COM stands for _____




Answer : A


6. The main objective of the COM philosophy is _____




Answer : B


7. The important property of a scroll bar is _____




Answer : A


Visual Basic MCQ

8. In VB, arguments are passed by default by _____




Answer : A


9. What is the most number of states a CheckBox can have?




Answer : D


10. Which menu object property places a check mark in the display of the menu text?




Answer : B


11. The important property of a timer control is _____




Answer : A


12. To insert a picture into a picturebox we can use _____ Method.




Answer : C


13. _____ is used to display the data in a tabular format on the form.




Answer : C


14. In event-driven programming an event is generated by:




Answer : D


15. The only object that is not a collection and is not contained within another container in the DAO is _____




Answer : B




Leave a Comment

Your email address will not be published.