Visual Basic 6.0 MCQ-3

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. The _____ is used for both the input and output.




Answer : B


2. In visual basic the declaration of variables is done by _____ keyword.




Answer : B


3. _____ is a field in a table which contains unique data.




Answer : B


4. Which is not a main component of the visual studio IDE?




Answer : C


5. _____ cannot be declared in a form or class module.




Answer : C


6. The _____ allows direct exit from a For loop, Do loop, sub procedure, or function procedure.




Answer : B


7. Which of the following arithmetic operations has the higest level of precedence?




Answer : C


Visual Basic MCQ

8. _____ is property which is used to hide the content in text box with some symbols.




Answer : D


9. _____ method is used to retrieve the stored text from the clipboard.




Answer : B


10. Which of the following is not part of VB IDE?




Answer : C


11. ______ is one of the common properties of control.




Answer : C


12. The reserved Visual Basic word Dim is short for Dimension, which mean?




Answer : A


13. _____ array size can be changed at run-time.




Answer : C


14. _____ indicates whether a particular condition is on or off.




Answer : B


15. From moused-down() procedure is executed when any mouse button is clicked in a free area of _____




Answer : A




Leave a Comment

Your email address will not be published.