Visual Basic 6.0 MCQ-5

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. The code that is used in a sub procedure to stop execution of a program is :




Answer : D


2. The text property of a text box behaves like a:




Answer : A


3. ______ Property is used to display text when you keep your mouse cursor on that control.




Answer : C


4. Extension for Active Server Page is ______




Answer : A


5. Controls are ______




Answer : D


6. Which is not a standard dialog box?




Answer : D


7. Which is an example of Visual basic object?




Answer : D


Visual Basic MCQ

8. Which property determines whether a control displayed to the user?




Answer : C


9. Cancel Button property belongs to which object?




Answer : B


10. The Tick Event is found only in which object?




Answer : D


11. The Activated event is found only in which object?




Answer : A


12. Which is a valid statement for declaring a variable?




Answer : D


13. What will be the function Val($ 165.30) return?




Answer : A


14. Which one is not a property of form?




Answer : D


15. Which of the following is the default unit of measure for a control on a window?




Answer : C




Leave a Comment

Your email address will not be published.