Visual Basic 6.0 MCQ-6

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. Visual Basic form has ______ extension.




Answer : A


2. A Variable is defined using-




Answer : A


3. For Branching and decisions the structure used is-




Answer : C


4. What are the different types of procedures?




Answer : A


5. Clear results command is found in-




Answer : A


6. What properties are required to be specified for a menu item-




Answer : C


7. Which is not a common control event?




Answer : B


Visual Basic MCQ

8. Which is not an integer data type?




Answer : A


9. Which two controls combined to form the combo box control?




Answer : A


10. Which is not a property of the common control class?




Answer : A


11. The ______ event occurs when the mouse pointer is moved across the screen.




Answer : B


12. Which of the following is not the property of a TextBox?




Answer : D


13. The ______ enable us to pass data between a program and a class.




Answer : B


14. Which of the following Loop structure does not supported by VB.

Answer : C


15. The name of the class used to create a color dialog box using program-




Answer : C




Leave a Comment

Your email address will not be published.