Visual Basic 6.0 MCQ-7

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. Which function displayed a pop-up window?




Answer : D


2. Which TextBox method does not use the clipboard?




Answer : A


3. Which TextBox property should always be changed first?




Answer : D


4. Which method of a ListBox will remove just one item at a time?




Answer : A


5. Which value for ComboBox dropdown style property allows a user to type in data?




Answer : A


6. Which statement are optional in an If _____ Then statement?




Answer : C


7. In the IDE which of the following is used to design the layout of an application?




Answer : A


Visual Basic MCQ

8. The location of the form on the desktop during execution is determined by the :




Answer : D


9. Visual Baisc project is identified by :




Answer : D


10. To run an application in Visual Basic :




Answer : A


11. The reference library of Visual Baisc book is called :




Answer : A


12. What is the most number of states a checkbox can have?




Answer : C


13. What is the standard prefix for the name of a Radio Button?




Answer : A


14. Which one is the modulus operator?




Answer : C


15. Which of the following controls support a validate event?




Answer : A




Leave a Comment

Your email address will not be published.