Visual Basic 6.0 MCQ-8

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. Which function is used to display system time?




Answer : C


2. Which of the following windows allow you to change the value of variables?




Answer : C


3. The InputBox() function :




Answer : B


4. Properties can be viewed in two ways




Answer : A


5. Which of the following provides quick access to commonly used commands in the programming environment




Answer : C


6. A text box can hold as many as ……. Characters for a single line text.




Answer : A


7. A text box can hold as many as ______ characters for a multi-line text




Answer : D


Visual Basic MCQ

8. ______ Control is used to display text, but user cannot change it directly.




Answer : B


9. ______ cannot be declared in a form or class module.




Answer : A


10. ______ Function is used to return a copy of a string without leading spaces.




Answer : A


11. What is the default range of horizontal scroll bar.




Answer : A


12. A ______ displays a list of items from which user can select one or more items.




Answer : B


13. ______ is a method which moves the focus to the specified control or form




Answer : A


14. Storage size of Byte datatype is ______.




Answer : A


15. ______ Property is used to return or sets a value that determines whether the control can respond to user-generated events.




Answer : B




Leave a Comment

Your email address will not be published.