Visual Basic 6.0 MCQ-9

Very important Visual Basic 6.0 MCQ questions and answers


1. ______ contains shortcuts to frequently performed actions.




Answer : A


2. In GUI , ……….. is a means of selecting one of several options.




Answer : A


3. ______ do not return a value.




Answer : A


4. ______ Property designates the text appearing in the form’s title bar.




Answer : C


5. ______ method is used to delete items from a list box.




Answer : C


6. To load graphics on a control at runtime, we have to use the function ______




Answer : B


7. ______ Allows you to position the forms in your application using a small graphical representation of the screen.




Answer : D


Visual Basic MCQ

8. ______ is an example for control




Answer : A


9. Which is the key property for picture box control?




Answer : A


10. Extension of standard EXE visual basic project is :




Answer : C


11. Which property is used to set the maximum length of a text, a text box can hold?




Answer : B


12. Which of the following is not the property of a TextBox?




Answer : A


13. Which function is used to find the string length?




Answer : A


14. Which of the following is property of an ADO errors collection?




Answer : D


15. Frame Control acts as a _______




Answer : B




Leave a Comment

Your email address will not be published.